دیدار اعضای شورای سیاست گزاری کنگره ملی علمی هنری میرعلی تبریزی واضع خط نستعلیق با نماینده ولی فقیه در استان
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعهی تبریز گفت: باید از ابزار تاثیرگذار هنر برای جذب جوانان به مسائل اعتقادی و دینی بهره گرفته شود. حجهالاسلام والمسلمین آلهاشم در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی و کنگرهی علمی – هنری میرعلی تبریزی، با اشاره به اینکه امروزه باید از شیوههای مختلف […]
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعهی تبریز گفت: باید از ابزار تاثیرگذار هنر برای جذب جوانان به مسائل اعتقادی و دینی بهره گرفته شود.
حجهالاسلام والمسلمین آلهاشم در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر رضوی و کنگرهی علمی – هنری میرعلی تبریزی، با اشاره به اینکه امروزه باید از شیوههای مختلف برای ترویج و تعمیق آموزههای دینی و ارزشی بهره برد، اظهار داشت: در برههی کنونی برای گسترش ارزشهای اسلامی در جامعه نباید فقط به تبلیغات مسجدی اکتفا کرد بلکه باید از شیوههای مختلف و علیالخصوص ابزار تاثیرگذار هنر برای جذب جوانان به مسائل اعتقادی و دینی بهره گرفته شود.
امام جمعهی تبریز،تاکید کرد: جوانان باید به سمت علاقمندیهای خود هدایت شوند و در هر رشتهای که مهارت و توانمندی دارند تشویق شوند و از بیکاری و گذراندن اوقات به بطالت پرهیز نمایند.
وی افزود: در بحث سینما و تئاتر، تجربه نشان داده است که هر زمان محتوا ارزشمند بوده توانسته نظر مخاطب را جلب کرده و تاثیرگذار باشد.
وی تاثیرگذاری هنر نمایش در میان نسل جوان و نوجوان علیالخصوص دانشآموزان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: تئاتر میتواند با تقویت محتوا و مضمون، نسل جوان و نوجوان را به سمت ارزشهای دینی و اسلامی سوق دهد.
نمایندهی ولی فقیه در استان در ادامه با اشاره به پیشنهی غنی تبریز در عرصهی هنر خوشنویسی گفت: هنرمندان فرهیخته و بزرگی در حوزه هنر خوشنویسی در تبریز زیسته و بر بالندگی این هنر افزودهاند و امروز باید تدبیری اندیشیده شود تا تبریز جایگاه واقعی خود در هنر خوشنویسی را باز یابد.
وی برگزاری جشنوارهها و کنگرههای مختلف هنری را محمل مناسبی برای معرفی پیشینهی هنری و فرهنگی استان عنوان کرد.
حجهالاسلام آل هاشم، با اشاره به دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب،تصریح کرد: مقام معظم رهبری علیرغم مشغلهی فراوان هرگز از مطالعه و مقولههای فرهنگی و هنری غافل نبودهاند و وقت بسیاری را برای این موضوع اختصاص میدهند و این امر نشاندهندهی توجه ایشان به مسائل فرهنگی و هنری است.
وی تاکید کرد: این توجه جدی ایشان به مسائل فرهنگی و هنری باید سرلوحهی امور برای مسئولین و اهتمام جدی برای تعمیق و تقویت فعالیتهای فرهنگی باشد.
امام جمعهی تبریز در ادامه با بیان اینکه موازیکاری ها در حوزه فرهنگ باید برطرف شود، گفت: فعالیتهای قرآنی نیز جزء موازی کاریهایی است که از سوی نهادهای مختلف، ارشاد، اوقاف، تبلیغات اسلامی و … صورت می گیرد و باید با اجماع نظر این نهادها، سهم آذربایجانشرقی در تربیت ده میلیون حافظ قرآنی مشخص شود.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات حوزهی قرآن باید پیگیری و برطرف شود، گفت: انتظار داریم چارهای به این امر اندیشیده شود و بودجه فرهنگی با موازیکاری و هدر رفت منابع مالی مواجه نشود.
در ابتدای این نشست “محمد محمدپور” مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز طی سخنانی با اشاره به برگزاری دو رویداد مهم فرهنگی و هنری در استان در ماههای آتی،گفت: در طول ده سال گذشته سه محور هنری برای برگزاری برنامههای بنیاد بینالمللی امام رضا در آذربایجانشرقی در نظر گرفته شد که ابتدا جشنواره سفرنامهنویسی رضوی در سه دوره، جشنواره عکس رضوی در هشت دوره و امسال نیز جشنواره تئاتر رضوی را شامل میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به برگزاری چهاردهمین دوره از جشنواره تئاتر رضوی در آذربایجانشرقی و توانمندی و پتانسیل استان در حوزهی هنر تئاتر، اظهار داشت: جشنواره تئاتر رضوی بستر مناسبی است تا با تبیین آموزههای ائمهی معصومین (ع)، هنر اسلامی و ایرانی را در گسترهی جهانی متبلور و متجلی نماییم.
وی در ادامه افزود: رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به جایگاه تمدنی تبریز در برنامههای فرهنگی و هنری است و از این رو ماه گذشته جشنواره نگارگری برگزار شد و در ماه جاری نیز کنگرهی علمی هنری میرعلی تبریزی برگزار میشود.
محمدپور، بر لزوم معرفی مفاخر و مشاهیر استان و احیای مکاتب تبریز تاکید کرد و گفت: در هر کجای دنیا که سخنی ار فرهنگ و هنر و تمدن باشد رگههایی از مکاتب هنری تبریز مشهود است و این امر باید برجسته شده و تبیین گردد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، خوشنویسی را هنری فاخر و در هم تنیده با آموزههای دینی و اسلامی عنوان کرد و گفت: تبریز خاستگاه هنر خوشنویسی علیالخصوص خط نستعلیق است که مبدع آن میرعلی تبریزی است و این کنگره بستری است تا پیشینهی غنی هنری تبریز در عرصهی خوشنویسی واکاوی و تبیین شود.